Frukostsmulor har funnits i mitt huvud länge. Ett tag var det våra äventyr med hundar och barn, det handlade mycket om vattenfall, det var våra primära utflyktsmål. Men med tiden växte barnen upp, hundar och katter gick bort, men vi stod kvar på vår utgångspunkt i Halmstad, och gör så än, ett tag till i alla fall.
Mat, vin och upplevelser har alltid varit vårt intresse, det är vår vardagslyx. Det behöver inte kosta massor av pengar, utan det här handlar om en känsla, t.ex ett färskt franskbröd med smör och en riktigt god fransk bond-ost No5. Att få korka upp ett Amarone, att få grilla färsk oxfilé från gården på andra sidan gärdet eller korven som är gjord på grisarna man sett ute i det fria.. 
Är vi då någon form av gourméer? Nej, verkligen inte, vi har ingen aning om vad man kallar "god mat" eller ett "gott vin", vi är inte utbildade kockar utan helt vanliga hemma människor som tycker om mat, upplevelser och vin, vi vet vad vi tycker är gott, det är våra paletter och matlagning på våra premisser. Det vi tycker är intressant är att testa det vi inte tycker om genom att laga det själva eller låta oss överraskas på något härligt gårds-hotell. 
Det närproducerade är viktigt i vår vardagslyx. Att handla på och stödja de gårdar vi har runt oss gör att vardagslyxen också finns i att man gynnat det lokala. Att handla lokalt är inte mycket dyrare, det tar bara lite längre tid, man får åka runt istället. Men ibland får man välja mellan att vara miljömedveten och att vara miljömedveten.
Vi unnar oss inte kläder och skor varje månad eller det senaste i inredning, teknik m.m, vi byggde ju vårt eget matsalsbord. Kunde vi bygga? Nej. Hade vi nån vän som kunde? Ja. Så vi byggde ett soffbord också.
Denna sida kan ses som en kul sida att hitta sköna ställen att hänga upp sin vardagslyx på eller testa något kul i matväg. vi börjar i det lilla, det är ofta där det bästa finns.
Gris från Gudmundsgården - Öl från Wapnö gods
Gris från Gudmundsgården - Öl från Wapnö gods
Back to Top