Nya ÄNG

Scrolla ner för att läsa mer

Nya ÄNG - Ästad vingård 4+
Vi hade en fantastisk upplevelse på Ästad vingård. Vi valde vingårdspaketet plus ÄNG med boende i Kvarnbäcken Premium. Paketet inkluderade en vingårds-vandring, vinprovning med tre glas vin, ost- och charkbricka samt avsmakningsmeny på nya ÄNG och frukost.
Ästad vingård är som vanligt fantastiskt med sina rum, sviter och upplevelser. Det är en lyxig plats där man alltid känner sig varmt välkommen i bemötande och hur allt är organiserat.
Nya ÄNG är en helt annan värld än gamla ÄNG. Nya ÄNG har en stjärna i Guide Michelin men har tappat sin charm. Restaurangen är ganska avskalad och inställelse tiden var 17:15 utanför glashusets entré. Man blir bemött av engelsktalande personal och det finns alldeles för många servitörer som har sitt specialområde vilket skapar ett förvirrat intryck. Man vet inte vem som gör vad och för vem vilket gör att man känner sig ganska exkluderad från själva restaurangens själ. Det som fanns i gamla ÄNG med sin omhändertagande atmosfär och kunniga personal saknas.
Middagen tog nästan fem timmar och kostade 2200kr för meny och 1650kr för dryckespaket. Även om middagen varade i fem timmar så kändes det forcerat att få igenom sällskapen så effektivt som möjligt. Man fick ingen meny efteråt så att man visste vad man ätit och att hålla ordning på det under tiden var omöjligt. Men vi började i alla fall på övre plan i glashuset med förrätter och några glas vin som vi efter ett tag blev informerade om att varje glas skulle räcka till tre rätter, inte ett glas till var rätt. Det kunde vi väl fått veta innan men man lär så länge man upplever.
Huvudrätten serverades nere i restaurangen. Jag vet att jag kan låta bitter men det är nog för att jag inte riktigt uppskattar det avskalade och sterila. Det ska säkert vara så men det blev lite IKEA matsal. Men maten, herre jösses, maten var fantastisk! Filip Gemzell har gjort allting rätt på de underbara lokala råvaror han använder vilket gjorde det till en fantastisk resa från start till slut.
Avslutande efterrätt och kaffe avnjöts i privat miljö i vinkällaren vilket skapade en vacker och gemytlig avslutande miljö som kramade om en.

Back to Top