Nya ÄNG

Scrolla ner för att läsa mer

Nya äng var speciellt. Vi valde vingårdspaket plus ÄNG med boende i Kvarnbäcken Premium, detta innehöll vingårds-vandring, vinprovning 3 glas, ost och chark bricka samt avsmakningsmeny på nya ÄNG och frukost.
Ästad vingård är som vanligt fantastisk, med rummen, sviterna och upplevelsen. Det är fantastiskt lyxigt och man känner sig alltid varmt välkommen i bemötande och hur allt är organiserat. 
Nya ÄNG är en helt annan värld än gamla äng, nya äng med sin stjärna i Guide Michelin har tappat charmen, det är ganska avskalat, inställelse tid var 17:15 utanför glashusets entré, inte en minut senare, man blir bemött av engelsktalande personal, alldeles för många servitörer som har sitt specialområde, det blir förvirrat intryck. Man vet inte vem som gör vad och för vem, man känner sig ganska exkluderad från själva restaurangens själ, det som fanns i gamla äng med sin omhändertagande atmosfär och kunniga personal.
Middagen tog nästan 5 timmar, 2200kr för meny och 1650kr för dryckespaket.
Även om middagen varade i 5 timmar så kändes det forcerat, få igenom sällskapen så effektivt som möjligt, man fick ingen meny efter så att man vet vad man ätit, och att hålla i ordning på det under tiden var omöjligt, men vi började i alla fall på övre plan, i glashuset med förrätter och några glas vin som vi efter ett tag blev informerade om att varje glas skulle räcka till 3 rätter, inte ett glas till var rätt, det kunde vi väl fått veta innan, men man lär så länge man upplever. 
Huvudrätt nere i restaurangen, jag vet att jag kan låta bitter, men det är nog för att jag inte riktigt uppskattar det avskalade och sterila, det ska säkert vara så, men det blev lite IKEA matsal, men maten, herre jösses, maten, så gott, Filip Gemzell har gjort allting rätt på de underbara lokala råvaror han använder, en fantastisk resa från start till slut.
Avslutande efterrätt och kaffe avnjöts i privat miljö i vinkällaren, en vacker och gemytlig avslutande miljö som kramade om en. 
Har nu i alla fall upplevt en Guide Michelin restaurang, en av 67 i Sverige, det är en upplevelse, kanske inte passar alla, men alla borde uppleva det om man har möjlighet. 

Back to Top